30 Mayıs 2009 Cumartesi

.güzellik için!.

üşenmeden kapalıçarşının oralara koşmalıyım! babaa!"Evet, o bayat kanun kaçağı mitosuna âşığım. Kanun kaçağının o utangaç romantizmine âşığım. Kanun kaçağının siyah gardrobuna âşığım. Kanun kaçağının o çatlak gülümsemesine aşığım. Kanun kaçağının içtiği tekilaya ve yediği fasulyeye âşığım. Saygın adamların küçümseyerek'kanun kaçağı'deyişlerine âşığım. Genç kadınların heyecandan titreyerek'kanun kaçağı' deyişlerine âşığım. Kanun kaçağı gemisi akıntıya doğru ilerler ve ben bu duruma âşığım. Kanun kaçakları porsuklarla aynı yere yaparlar tuvaletlerini ve ben bu duruma âşığım. Kanun kaçaklarının hepsi fotojeniktir ve ben buna âşığım.'Özgürlük kanunsuz hale getirilince sadece kanun kaçakları özgür olacak.'Bu, Anacortes'de görülmüş bir duvar yazısıdır ve ben bu lafa âşığım. Kanun kaçağı hazinelerin yerini gösteren kanun kaçağı haritalar vardır ve ben özellikle o haritalara âşığım. İnsanoğlunun iyileşmesini beklemeye razı olmayan kanun kaçağı sanki o gün gelmiş gibi yaşar ve ben en çokta bu duruma âşığım.""Kanun kaçakları hayat süpermarketinde ki konserve açacaklarıdır."

29 Mayıs 2009 Cuma

.ölü fare.

kitabın sonunu daha getirmediğimden, herifin kurgusal otobiyografisi için küfür edemeyeceğim, yada "bak hayal kırıklığına uğradım, sen o kitaplarınla yıllarımı yemiştin sana tapıyordum", yada "oha sana hayla tapıyorum" diyemeyeceğim. ama dün müthiş bir aşk ve hışımla başladığım kitabın bugün bitmesine azıcık kalmışken, sunu diyebilirim ki sen hastasın! hastasın! evet evet, dilediğin kadar kurgusal olsun, o kitabı nasıl bir ruh hali ile yazdığını en başta anlatmışsın! ve nasıl karanlıklara çekip boğdun da beni, bir anda korku-gerilim yapıp kitabı ellerimi titrettin? nasıl gece kabuslar gördürttün bana da bu yaşta korkudan babama koştum?
gerçekle kurgunun nerede başlayıp bittiğini belirlemeyi bana bırakmasaydın keşke, hayalerimde ki sen kabul etmesemde büyüyor galiba.

20 Mayıs 2009 Çarşamba

.last day dream.

http://www.youtube.com/watch?v=ZWlbZO92ZyA

http://chrismilk.com/

19 Mayıs 2009 Salı

.Mathieu Ratthe.

aşağıdaki alıntıyı sırf gördüklerim için yazdım, zaten kitaba olan duyarlılığımı bilir ya herkes

biri bu ;
http://www.imdb.com/title/tt0384580/
biride bu;
http://www.youtube.com/watch?v=9LHFRF0mVho

birsürü şanslar sana Mathieu. beni çok heyecanlandırdın ya, umarım Spilberge duyar seni.

.jack ve richard savaşa gidiyor.

15 eylül 1981 günü, Jack Sawyer adında bir çocuk, kumsalda bir Sir Walter Scott roman şatosu gibi yükselen otelin kumsalında durmuş, hareketsiz sulara bakıyordu. ağlamak istiyor, ama gözyaşları bir türlü gelmiyordu. çevresini ölüm sarmıştı. dünya hep ölümden oluşuyordu. gökkuşağı falan da yoktu. Vahşi Çocuk kamyoneti, Tommy Amca'yı dünyadan çıkarıvermişti. Tommy Amca; Los Angeles'ta ölmüştü. bu doğu kıyılarına çok uzaktı Los Angeles. oysa Jack gibi bir çocuk bile, kendisinin aslında bu kıyılara ait olduğunu anlayabiliyordu. insan çıkıp köşeden bir rozbif'li sandviç almak için bile boynuna kravat takma ihtiyacını duyuyorsa, kendisi batı kıyısında yaşayack bir tip değil demekti.
babası ölmüştü, Tommy Amca ölmüştü, anneside belki ölüyor olabilirdi. burada, Arcadia plajında da ölümü hissediyordu Jack. Morgan Amca'nın telefonlarından geliyordu ölümün sesi. bu sayfiye yerinin mevsim sonundaki ölgünlüğü, melankolisi kadar belirgin bir şey değildi bu duygu. çevredeki varlıkların dokusunda vardı. okyanustan esen rüzgarın kokusunda vardı. korkuyordu... uzun zamandır hep korkmuştu... burada, bu sessiz yerde bulunmak yallnızca bunun farkına varmasına yol açmıştı. belkide ölümün I-95 yolu boyunca onlarla beraber geldiğini, gözlerini kısarak arabayı sürdüğünü, sigara dumanları arasından ona radyoda güzel bir müzik bulmasını söylediğini anlamasına yardımcı olmuştu.
babasının bir zamanlar kendisine, "sen yaşlı bir insan kafasıyla doğdun" dediğini hatırlıyordu. ama şu anda yaşlı gibi hissetmiyordu kafasını. çok genç hissediyordu. korku, diye düşündü. çok korkuyorum. burası dünyanın son bulduğu yer, tamam mı?
martılar yukarıdaki gri havanın içinde dönüyorlardı. sessizlikte hava kadar griydi. annesinin göz altlarında giderek belirginleşen halkalar kadar ölümcüldü.
 
 
Copyright © seiya
Blogger Templates by BloggerThemes Design by Diovo.com